top of page
laplacestudio

Life is like this

Updated: Feb 24, 2022

Az ember fejében élete folyamán gondolatok megszámlálhatatlan sora fordul meg. Nap mint nap szembesülünk azzal, hogy újabb és újabb problémákat kell megoldanunk. Mindig igyekszünk a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Sajnos sok esetben nem kis fejtörést okoz meglátni a szépet, ha épp azt érezzük a feje tetejére állt minden és mi valahol a problémák, tennivalók kupacának legalján próbálunk levegőhöz jutni. Nem is sejtenénk, hogy a legtöbb esetben milyen egyszerű azt a bizonyos hőn áhított boldogságot elérni. Nem kell hozzá más, csak pozitív gondolkodás.

Igen, én is szkeptikusan álltam ehhez az egész maszlaghoz, főleg, amikor az ember épp egy fájó szakításon van túl, vagy épp a munkájának szakadt vége váratlanul. Természetesen vannak napok amikor nem tudod magadra erőszakolni a boldogságot, bizony el kell ismerni, hogy néha szükségünk van a sebeink nyalogatására. Máskor viszont érdemes kipróbálni, hogy milyen is az, amikor elfogadjuk, hogy csak saját magunk állunk a boldogság útjában!? Milyen, amikor ráébredünk arra, hogy saját magunkat hergeljük bele egyre jobban a problémába? Ekkor kell az a bizonyos változtatás! Ugyanis, el kell árulnom egy titkot – amire sajnos engem is csak hosszú idő után világított rá édesanyám – miszerint csakis Téged érdekel, ha rossz kedved van. Ezt így olvasni, átgondolni lehet, hogy fájdalmas érzés. Bántó a gondolat, hogy másokat nem érdekel, ha épp rossz kedvünk van, az meg pláne nem foglalkoztat senkit, hogy mi miatt szomorkodunk. Egyedül a szűk család, esetleg pár közeli barát jelenthet ezalól kivételt. Éppen ezért, Neked kell megváltoztatnod a gondolataidat!



Többször halljuk azt a felettébb elcsépelt mondatot, hogy “A felhők felett mindig süt a nap”. Igen, ez valóban így is van, ez természetes jelenség. Na de – gondoltam én is mindig – mi köze van az időjárás viszontagságainak az én életemhez? Természetesen semmi. (Leszámítva persze, amikor eső esetén szinte mindenkire rátelepül az enyhe depressziós hangulat.) A lényeget azonban sikerült megértenem! Ugyanis minden probléma, minden gond ideiglenes. Valami több, valami kevesebb idő után, de elmúlik, legalábbis enyhül. Saját magunknak kell találni olyan elfoglaltságokat, pozitív gondolatokat vagy épp mantrákat, amik segítenek átlibbenni a szomorúbb napokon. Ha pedig megtaláltuk a minket boldogító apróságokat, már jó úton haladunk.

Már csak idő kérdése, hogy mennyire hatékonyan tudjuk felvidítani – olykor felesleges problémák miatt – szenvedő lelkünket.



55 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page